sábado, 17 de diciembre de 2011

Blaugranak nagusi izan dira Santiago Bernabeun

Andrea ZARATEFinal del formula

Pep Guardiolaren taldekoak lehenengo zatian oso adi ibili ez diren arren, laster markagailua aldatu dute, amaieran 1-3 irabaziz. Santiago Bernabeun izan da ohiko klasikoa, eta oraingoan etxekoak ezin izan dira aurrera atera, Blaugranen kemena begibistan baitzegoen. Hotz handia bazegoen ere, guztira 83.500 ikusle joan dira partidaz gozatzera.

Partida hasi eta jokaldi azkar batez Real Madrid-eko Benzema jokalariak 1-0ekoa lortu du 22. segundoan. Victor Valdes Bartzelonako atezainaren hutsegite baten ostean izan da hori. Di Mariari jaurti dio baloia, eta Benzemak ederki aprobetxatu du aukera hori. Beraz, hasieran Real Madrid azkar aritu da, aukera aprobetxatuz eta beste taldekoei beldurra sartuz. Besteak beste, Iker Casillasek Messiren saiakera arriskutsua eta Xaviren falta jaurtiketa ongi ekidin ditu partidaren lehenengo zatian.

Dena dela, Mourinhoren taldeak akatsak izan ditu ere. Cristianok 24. minutuan gola sartzeko aukera ederra desprobetxatu du, baloia oso desbideratuta joan baita. Gainera, lehenengo zatiaren akats larriena 29. minutuan izan da, Alexisek markagailua berdintzea lortu duenean. Messiren jokaldi paregabearen ondorioz, Txiletarrak buruko jaurtiketa batekin gola sartu du, Casillas gaindituz. Horrela, 1-1ekoarekin, bigarren zatira igaro dira.

Bigarren zatian, Bartzelona indar handiarekin jokatu du, eta laster ikusi da bere gailentasuna. 7. minutuan, Xavik blaugranen bigarren gola sartu du, zuriei aurreratuz (1-2). Erdilari katalanaren jaurtiketa kanporako bidea bazeraman arren, Marceloren kolpe arraro baten ostean, baloia sare barruan sartu da. Bestalde, bigarren zatiko 16. minutuan, Alexisek beste abagune bat izan du, baina oraingoan Casillas lehenago iritsi da.

Azkenik, 65. minutuan Bartzelonak 1-3koa jarri du markagailuan. Cesc Fabregasek baloia sare barrura bidali du erremate bikain batekin, Dani Alvesen erdiraketa aprobetxatu eta gero. Azkenik, Kakak abagune bat izan du, hala ere Valdesek brasildarraren jaurtiketa kornerrera bidali du. Beraz, 1-3 irabazi du Bartzelonak ohiko aurkariaren etxean.